DOLAR 20,8804 0.35%
EURO 22,5450 0.07%
ALTIN 1.329,300,54
BITCOIN %
İstanbul
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yerli Dron ve Lazer Güdümlü Füze İşbirliğiyle Yeni Bir Dönem Başlıyor!”

“Yerli Dron ve Lazer Güdümlü Füze İşbirliğiyle Yeni Bir Dönem Başlıyor!”

ABONE OL
25 Mayıs 2023 12:44
“Yerli Dron ve Lazer Güdümlü Füze İşbirliğiyle Yeni Bir Dönem Başlıyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

METE Füzesi: Savaş Alanında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Savaş teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sonucu, insansız hava araçları (İHA) ve insansız kara araçları (İKA) gibi araçların kullanımı artmış durumda. Bu araçların kullanımındaki en önemli avantaj ise, savaş alanlarında insan gücüne ihtiyaç duyulmamasıdır.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmak isteyen ülkeler, savaş araçlarında da insansız araçların kullanımına yöneliyorlar. Bu doğrultuda, Türkiye’nin önde gelen savunma firmalarından Roketsan, İHA’lar ve İKA’lar için yeni bir füze sistemi olan METE’yi geliştirdi.

METE füzesi, 40 milimetre bomba-atar silahları kullanarak atılabilen ve mevcut konvansiyonel bomba-atar mühimmatının sahip olduğu azami menzilin ötesinde etkiye sahip olan bir füze sistemidir. Hafifliği ve küçük boyutu sayesinde mini İHA’lar, İKA’lar ve insansız deniz araçları (İDA) ve kara araçlarının kulelerine entegre edilebilecek olan füze, tek personel tarafından bomba-atar ile ateşlenebilecek.

Yeni nesil 40 milimetre bomba-atar silahları kullanarak atılabilen METE, mevcut konvansiyonel bomba-atar mühimmatının sahip olduğu azami menzilin ötesinde etkiye sahip olmasıyla dikkati çekiyor. Bu sayede, savaş alanında insansız araçların kullanımı daha da etkili hale gelecek.

METE füzesi, savaşın en zorlu koşullarında görev yapabilen Gök Alp adlı insansız hava aracına entegre edildi. Gök Alp, 13 kilogram yük kapasitesi ve 35 dakika görev süresi ve üzerinde bulundurduğu gelişmiş teknolojilerle harp koşullarından etkilenmeyecek şekilde tasarlandı. Bu sayede, METE füzesi ile birlikte, savaş alanındaki etkinliği daha da artacak.

METE’nin seri üretimine başlamak için son aşamaya gelindiği açıklandı. PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Alper Özbilen, “METE”nin İHA konseptine uygun olarak Gök Alp dron sistemine başarılı bir şekilde entegre olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “PAVO Group olarak tasarlayıp ürettiğimiz Gök Alp dronumuzla Roketsan’ımızın ‘METE’si göklerde buluştu. ‘METE’nin kullanıldığı ilk platform olan Gök Alp ise hem faydalı yük kapasitesi hem ateşlemeden etkilenmeyen stabil kalma kabiliyetleriyle ön plana çıkıyor. Özellikle küçük çaplı dron sistemlerinin bu tarzda mühimmatları kullanırken yaşadığı sarsılma ve irtifa kaybetme sorununu ortadan kaldıran Gök Alp dron sistemi ile yurt dışı pazarında etkin rol oynayacağız.”

Sonuç olarak, Roketsan’ın geliştirdiği METE füzesi ile birlikte savaş araçlarında insansız araçların kullanımı daha da etkili hale gelecek. METE’nin seri üretimine başlanması ve Gök Alp insansız hava aracına entegre edilmesiyle birlikte, Türkiye savunma sanayisi daha da güçlenecektir.,

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.