COVID-19 Soruşturması İngiltere’de Başladı: İnsanların Hayatındaki Yıkıcı Etkileri Anlatıldı
İngiliz hükümeti, COVID-19 salgınına hazırlık ve müdahalesini ele alan, en az 3 yıl sürecek soruşturmanın halka açık ilk oturumunu başlattı. Oturumda, insanların COVID-19’un kendileri ve sevdikleri üzerindeki yıkıcı etkisini anlatan bir video gösterildi. Soruşturma kapsamında, COVID-19 salgınında hayatını kaybedenlerin yakınları dinlenecek ve kanıtlar sunulabilecek.
COVID-19 Salgınının Etkisi
Soruşturmanın danışmanlığını yapan avukat Hugo Keith, oturumda yaptığı konuşmada, COVID-19 salgınının, İngiltere’ye “eşi benzeri görülmemiş ölçekte ölüm ve hastalık” getirdiği değerlendirmesinde bulundu. Keith, “Asıl mesele, bu etkinin kaçınılmaz olup olmadığı. Bu korkunç sonuçlar kaçınılmaz mıydı, yoksa önlenebilir ya da hafifletilebilir miydi?” sorusunu yöneltti.
Soruşturma Süreci
Eski Temyiz Mahkemesi Yargıcı Heather Hallett’in başkanlık ettiği soruşturmada, karantina kısıtlamaları, halkın ruh sağlığı ve salgının çocukların eğitimi üzerindeki etkisinin yanı sıra hükümetin salgına hazırlık ve müdahalesi değerlendiriliyor. Hallett, soruşturmanın sonuçlanmasını beklemek yerine her bölümden sonra soruşturmaya ilişkin bulguları açıklayacak.
COVID-19 Soruşturması Uzun Yıllar Sürebilir
İngiltere’de kamu soruşturmaları genellikle oldukça kapsamlı oluyor ve uzun yıllar sürüyor. Söz konusu COVID-19 soruşturmasının halka açık oturumları en az üç yıl sürecek ancak soruşturmanın tamamlanmasının, uzun yıllar sürebileceği öngörülüyor.
COVID-19 salgını nedeniyle İngiltere’de 227 bin 321 kişi hayatını kaybetmişti. İngiliz hükümetinin COVID-19 salgınına hazırlık ve müdahalesi soruşturması, salgının neden olduğu kayıpları ve etkileri değerlendirmek için büyük bir adım.
GÜNDEM
02 Aralık 2023GÜNDEM
02 Aralık 2023EKONOMİ
02 Aralık 2023GÜNDEM
02 Aralık 2023GÜNDEM
02 Aralık 2023GÜNDEM
02 Aralık 2023SPOR
02 Aralık 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.