İnsan Kaçakçılığı: Son Rapor ve Dünya Çapındaki Artış
Dışişleri Bakanı Antony Blinken, insan kaçakçılığına dair son raporu açıkladı. Erkek çocuklar ve genç erkeklerin insan ticareti mağduru olma oranının son 16 yılda 5 kat arttığı açıklandı. Bu durumun, insan haklarına ve özgürlüklerine yönelik bir saldırı olduğunu belirten Blinken, hükümetlerin, sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün ve teknoloji endüstrisinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
COVID-19 salgını döneminde işsizlik oranlarındaki artışın insan kaçakçılığına olan etkisi de raporda yer aldı. Zorla çalıştırma suçlarında önemli artışlar yaşandığı belirtildi. Ayrıca, siber dolandırıcılık vakalarında da yükseliş görüldüğü ve insanların sahte işlere yönlendirildiği ifade edildi.
Raporda, insan kaçakçılığı konusunda en düşük kategoride 24 ülke bulunuyor. Bu ülkelerin dış yardım konusunda belirli kısıtlamalara tabi olabileceği belirtildi. Raporda notları düşürülen ülkeler de üçüncü kademeye dahil edildi. Ancak, Somali, Libya ve Yemen özel vaka olarak etiketlendi.
Türkiye, Myanmar, Kamboçya, Laos, Malezya, Filipinler ve Gana gibi ülkelerde kaçakçıların COVID-19 salgını döneminde yaygın işsizlikten faydalandığı açıklandı. Özellikle Meksika sınırında yaşanan insan kaçakçılığı hadiseleri basına yansıdı.
İnsan Ticareti Raporu, ülkeleri mücadele çabalarına göre Kademe 1, Kademe 2, Kademe 2 İzleme Listesi ve Kademe 3 olarak dört kademeye ayırıyor. İnsan kaçakçılığına karşı mücadelenin artması ve uluslararası iş birliğinin güçlenmesi gerekiyor. Bu şekilde, insanların özgürlüklerine ve haklarına saygı gösterilebilir.
GÜNDEM
01 Aralık 2023GÜNDEM
01 Aralık 2023EKONOMİ
01 Aralık 2023GÜNDEM
01 Aralık 2023GÜNDEM
01 Aralık 2023GÜNDEM
01 Aralık 2023SPOR
01 Aralık 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.