Sivrisinek Krizine Karşı Alınacak Önlemler
Asya kaplan sivrisineği, Avrupa’da hızla yayılmaya devam ediyor. 2013 yılında sadece 8 ülkede 114 bölgede görülen bu tür, bugün 13 ülkede 337 bölgede rastlanıyor. Ancak bu sivrisinek türü, dang humması ve chikungunya gibi ciddi hastalıkları taşıyor.
Sarıhumma sivrisineği ise dang humması, sarıhumma, chikungunya, zika ve Batı Nil virüsünü bölgeye yayma riski taşıyor. Bu nedenle, sivrisinek krizinin önlenmesi için doğaya zarar vermeyen ve durgun sulardaki larvaları öldürecek ilaçların kullanılması gerekiyor. Ayrıca, sivrisineklerden bulaşabilecek hastalıklarla ilgili toplumda farkındalık oluşturulması da önemli bir adım.
ECDC Direktörü Andrea Ammon, sivrisinek nüfusunun kontrol altına alınması ve kişisel korunma yöntemlerine başlanmasının hastalıkların yayılmasını önlemek için büyük önem taşıdığını belirtiyor. Özellikle Batı Nil virüsü, beyin iltihabı, beyin zarı iltihabı ve nörolojik hasar oluşturabiliyor ve ölüme yol açabiliyor.
Sivrisinek krizine karşı alınacak önlemler arasında, doğaya zarar vermeyen ilaçların kullanılması, sivrisinek nüfusunun kontrol altına alınması, sivrisineklerden bulaşabilecek hastalıklarla ilgili toplumda farkındalık oluşturulması ve kişisel korunma yöntemlerine başvurulması yer alıyor. Unutmayalım ki, bu önlemler sivrisinek krizinin önlenmesi için büyük önem taşıyor.
GÜNDEM
04 Aralık 2023GÜNDEM
04 Aralık 2023EKONOMİ
04 Aralık 2023GÜNDEM
04 Aralık 2023GÜNDEM
04 Aralık 2023GÜNDEM
04 Aralık 2023SPOR
04 Aralık 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.